Ministrul Sănătății condiționează redeschidere de noi secţii în spitale de procentul personalului medical vaccinat

Distribuie acest articol!

Ministrul Sănătății condiționează redeschidere de noi secţii în spitale de procentul personalului medical vaccinat. Ioana Mihăilă susține că este inacceptabil ca personalul medical să aibă reticenţă la vaccinare și are în plan anumite stimulente pentru a-i convinge să își administreze vaccinul anti-Covid.

Mihăilă a fost întrebată, la Hotnews Live, de ce există reticenţă la vaccinare la personalul din DSP-uri şi spitale

Mi se pare inacceptabil să existe această reticenţă. Inclusiv în ordin, cred că şi în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o ţintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secţii în spital, să se facă cu condiţia ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporţie de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecţie şi nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecţie sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecţie, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă”, a precizat Mihăilă la Hotnews Live când a fost întrebată de ce există reticenţă la vaccinare la personalul din DSP-uri şi spitale.

Întrebată dacă asistenţii medicali nevaccinaţi vor putea intra în sălile de operaţie, Mihăilă a mai precizat: „În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacţiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecţie”.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: