Ministrul Muncii, anunț despre dublarea alocațiilor: Când se va lua o decizie

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut câteva precizări referitoare la dublarea alocațiilor începând cu 1 august, așa cum a decis Curtea Constituțională a României.

Aceasta a punctat faptul că Guvernul va trebui să ia o decizie până pe 1 august, dată de la care alocațiile copiilor ar trebui să fie dublate.

Ce bani ar trebui să primească toți copii din România

a) 600 de lei pentru copii cu vârsta până în 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 de lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Și premierul Ludovic Orban a făcut câteva precizări referitoare la acest subiect pe 23 iulie, spunând că „orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat”.

Orban: Guvernul își dorește majorarea

„Cert este că ne dorim și creșterea alocațiilor și creșterea pensiilor, dar această creștere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât și ale bugetului de pensii”, a punctat Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor, despre dublarea alocațiilor

Ministrul de Finanțe a declarat că dublarea alocațiilor nu este posibilă pentru că s-ar mari deficitul bugetar în acest caz, iar o altă soluție ar fi tăierea de la investiții, însă acest lucru nu poate fi făcut.

„Problema pe care am identificat-o este că această lege (pentru dublarea alocațiilor – n.r.) a fost votată în Parlament după ce a fost trecut bugetul României. Şi acum, dacă mâine trebuie să implementăm această lege, nu există resurse în buget. Nu ai cum! Trebuie să măreşti deficitul bugetar cu suma cu care vei creşte aceste alocaţii. Ca să măreşti deficitul bugetar, trebuie să aprobi o rectificare bugetară, pentru că altfel nu ai cum – nu poţi să faci o derogare la Legea Bugetului şi prin care să schimbi acei indicatori din lege. Sau să tăiem din altă parte, să tăiem de la investiţii, ceea ce nu vom face!”, a explicat ministrul Finanțelor pe 17 iulie.

Sursa: www.gandul.ro

 • Rusu de la AUR: nu construim autostrăzi că le dau trădătorii la firme străine. România are constructori
  Ziarele anunță că „marile” companii străine își fac bagajele și abandonează contractele pentru autostrăzi din Transilvania. „Trădătorii dau aceste contracte la firme străine. Acestea nu vin cu nimic aici, doar oferă șpăgi. Se fac facturi pe avans, se lucrează ceva de formă, apoi dispar fără să mai plătească companiile românești. Marile firme străine de fapt
 • Orban va carantina Bucureștiul după alegeri
  Se pregătesc măsuri foarte dure pentru români după alegeri. Acestea sunt generate de numărul mare de persoane infectate. Guvernul a pregătit un set dur de măsuri, în ciuda anunțurilor publice. După alegeri se vor impune noi restricții, numărul de infectări este mare, iar Bucureștiul este vizat. România se află în fruntea clasamentului european în ceea
 • Calorifere reci în Drumul Taberei. PNL și USR, la fel ca în PSD?
  Ce să vezi? Căldura nu a pornit în drumul taberei nici sub mandatul lui Nicușor Dan. Probabil va da vina pe toți primarii dinaintea lui, așa cum a făcut-o și primarul dinaintea lui. Se pare că sub PNL și USR în București la fi la fel de rece.
 • Repornește cercetarea contraceptivelor – a rămas blocată de zeci de an
  Există o piață mondială uriașă și instrumente interesante sunt pregătite pentru a ajuta la dezvoltarea la ceea ce își doresc femeile. La nivel mondial, aproape jumătate dintre femeile în vârstă de reproducere utilizează contracepția . Alte 171 de milioane de femei – aproximativ 1 din 11 cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani –
 • Bătut de interlopi la Cluj. Ce face poliția?
  Clanurile interlope devin din ce în ce mai puternice și capătă curaj. Având oameni infiltrați în toate partidele politice, în poliție și justiție, infractorii își fac de cap. Un clujean ar fi fost bătut de interlopi, marți seara, în parcarea de la Mega Image, de pe strada Dorobanților.  ”Am fost agresati in trafic de numiții
%d blogeri au apreciat: