Ministrul Energiei, declarație halucinantă: Garantez că facturile la energie nu vor exploda ca în Spania, deși o scumpire va fi

Distribuie acest articol!

Ca un adevărat politician, Virgil Popescu ne confirmă pe barba lui că prețurile la curent vor crește, dar nu cu mult, având în vedere că în zilele noastre, fiecare politician iese în spațiul public și susține ce visează el noaptea. Nimeni nu știe cu cât vor crește facturile, dar Ministrul Energiei afirmă că românii se vor bucura de o creștere relativ mică față de alte țări.

„Este un efect post-pandemic al cresterii bruste a cererii de gaze naturale si energie electrica. Economiile au pornit peste tot. Cererea este exponentiala. Automat, pretul creste cand oferta e mica si cererea este mare. Referitor la preţul consumatorului casnic român, cei care au încheiat contracte începând de anul trecut şi au valabilitatea contractelor, preţul nu este schimbat. Cei care nu au contracte vor avea schimbare de preţ”, a spus ministrul.

„Deci va fi o reflectare (a scumpirii la nivel internațional) în preţul final către consumatorul casnic sau non-casnic, dar nu vorbim de creşteri de preţ de sută la sută”, a precizat Virgil Popescu.

„Este o scumpire, ea se va găsi în facturile tuturor”, a adăugat el.

Întrebat dacă este posibil ca în România să existe scumpiri de proporții ca în Spania, ministrul Energiei a respins scenariul: „Nu, nu este cazul. Nu se poate ajunge la valori de genul acesta”.

Preţul energiei electrice a atins luni un nou nivel record în Spania. Preţul mediu pe piaţa angro, care determină o bună parte din factura la electricitate, a ajuns să fie aproape triplu faţă de 2020.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: