Ministerul Sănătății și Ministerul Educației anunță cum se va desfășura anul școlar

Distribuie acest articol!

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au prezentat cele mai importante prevederi ale ordinului care se referă la desfășurarea anului școlar care se începe pe 13 septembrie.

Masca de protecție va fi obligatorie în interiorul unităților de învățământ, iar copiii vor putea folosi și măști textile, dacă acestea respectă anumite criterii.

În funcție de rata de infectare publicată în fiecare zi de vineri pentru fiecare localitate în parte pe site-ul direcției de Sănătate Publică se va ști exact dacă în săptămâna următoare copiii vor participa fizic la ore.

,,Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depășirea ratei de infectare de șase la mie rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție, învățământul special. De altfel, pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață, practic, să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de șase la mie, este singura excepție. După depășirea ratei de infectarea de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale” a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat că în cazul depistării unui caz pozitiv până la clasa a VI-a inclusiv copii intră în program online 14 zile, cu posibilitatea întoarcerii la cursuri din ziua a opta dacă prezintă un test negativ la COVID.

Pentru cei din clasele VII-XIII vaccinați sau cei care au trecut prin boală pot continua cursurile în format fizic, iar cei neimunizați vor intra în izolare, cu posibilitatea revenirii din ziua a opta dacă pot dovedi că nu s-au infectat.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: