Politică

Mihai Tîrnoveanu: La Cluj-Napoca, Mihai Eminescu nu produce bani la bugetul local precum Gheboasa, nici n-a cântat pe manele

„La Cluj-Napoca, placa de marmură cu semnătura olografă a lui Mihai Eminescu din fața statuii Domniei Sale a fost înlocuită cu o plăcuță de tip SRL. Tov. Emil Boc s-a gândit că Eminescu trebuie să fie reeducat pe linia productivității globaliste”, scrie preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu. 

„Desigur, Eminescu nu produce bani la bugetul local precum Gheboasa, nici n-a cântat pe manele, ci a scris Doina. Desigur, Mihai Eminescu nu produce „delir” în fața scenei, nici fonduri europene.  Românul nostru absolut în incorectitudinea lui politică de ieri si de azi,  produce in schimb, ceva mai de preț, conștiință națională.

El ne spune că România trebuie să fie întreagă, că Transilvania este a noastră și că Basarabia, și toată Bucovina sunt pământuri românești. Eminescu nu „produce” bani la „bugetul local”, ci la bugetul național, căci tot el ne spune că România nu este a străinilor, ci a românilor. Productivitatea lui Mihai Eminescu nu se vede în „lumina” neoanelor de „festival” și nu se măsoară în producția la hectar de taxe și impozite, productivitatea lui constă în ceva ce este mai presus de toate, în constientizarea jertfei eroilor pentru fiecare centimetru pătrat de pământ românesc.

De aceea el trebuie să fie pedepsit si închis nu doar în cele trei rânduri din manualele școlare, ci și în plăcuțele comandate la buticul din colțul globalismului. „Reabilitarea” centrelor orașelor din Transilvania înseamnă de fapt resetarea lor pe linia străină.

De aceea, de Ziua Limbii Române voi fi la Cluj-Napoca, în fața statuii lui Mihai Eminescu, la chemarea clujeanului Emanuel Petran, care împreună cu Ciută Daniela a luat atitudine față de atacul împotriva lui Mihai Eminescu.

Aș încheia spunând că ,,Mihai Eminescu suntem toți”…nu este așa, Mihai Eminescu este unic, toți însă trebuie să fim soclul, placa memoriei numelui său”, spune Tîrnoveanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button