Politică

Mihai Enache (AUR): Gabriela Firea să îşi retragă candidatura pentru alegerile europarlamentare

Candidatul AUR pentru Primăria Capitalei Mihai Enache i-a solicitat Gabrielei Firea să dea dovadă de respect pentru bucureştenii cărora le cere votul şi îşi retragă imediat candidatura de pe lista PSD – PNL pentru alegerile europarlamentare.

„Am un mesaj pentru doamna Firea şi cred că este în asentimentul tuturor bucureştenilor, inclusiv a celor care o susţin. Solicit Gabrielei Firea să dea dovadă de o minimă decenţă şi respect faţă de bucureştenii cărora le cere votul şi să îşi retragă imediat candidatura pentru postul de europarlamentar”, a scris Mihai Enache, miercuri pe Facebook.

Acesta precizat, marţi, referitor la noii candidaţi ai coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar al Bucureştiului, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, că acum cele două formaţiuni au doi candidaţi pierzători.

„Aş vrea să fac câteva comentarii cu privire la butaforia, circul şi bătaia de joc cu care tratează PSD şi PNL alegerile locale din Bucureşti. Am avut ieri o noapte lungă, noaptea care a însemnat 15 ore de chinuri ale facerii şi după tot acest chin Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au reuşit să nască nişte candidaţi pe care i-au aruncat la coşul de gunoi acum două luni de zile. Astăzi, practic, coaliţia de guvernare în loc să aibă un candidat pierzător are doi candidaţi pierzători, fără rezultate dovedite în Administraţia Publică. În loc de un candidat care şi-a bătut joc de pacienţi chemându-i la spitalul privat pentru a le lua 750 RON ca să se uite la picioarele lor, avem un candidat care a tolerat «Azilele Groazei» şi torturile la care au fost supuşi bătrânii în acele locaţii. În loc de un candidat care face evaziune fiscală cumpărându-şi bunuri personale din banii societăţilor comerciale pe care le deţine, avem un candidat şcolit din banii marilor evaziuni şi devalizări din anii ’90”, a declarat Mihai Enache, marţi, într-o conferinţă de presă.

PSD va valida, săptămâna viitoare, în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Cătălin Cîrstoiu a avut, marţi pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. „Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibi”, a mai spus medicul care a respins din nou acuzaţia de incompatibilitate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button