Social

Miercuri, 18 ianuarie 2023, a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României: 22,4 grade la Turnu Măgurele

Ziua de miercuri, 18 ianuarie 2023, a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României, potrivit meteorologilor citați de Radio România Actualități. Astfel, la Turnu Măgurele s-au înregistrat 22,4 grade, în timp ce precedentul record de temperatură se înregistrase în anul 2001, la Oravița, cu 22,2 grade.

Miercuri a fost stabilit recordul de temperatură și la București, cu 20,6 grade la stația meteo de la Băneasa.

Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie, a declarat pentru Radio România actualități că ”ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din Oltenia, din Muntenia și Moldova, vestul Dobrogei și chiar în sudul Banatului, unde s-au doborât decordurile lunare la stațiile meteorologice din aceste regiuni”.

Meteorologul a anunțat că vremea extrem de caldă se menține și pe parcursul zilei de joi, dar se va răci începând de vineri începând cu partea de vest.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button