Știrile 60m.RO

Michael Schmidt, prietenul președintelui Iohannis, un nou contract cu dedicație: 300 de milioane de lei pentru MHS Truck&Bus SRL

Compania MHS Truck&Bus SRL, care face parte din grupul de firme controlate de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în mandatele președintelui contracte în valoare de peste 300 de milioane de lei, peste 65 milioane de euro, conform datelor de pe portalul SICAP.

Printre acestea, potrivit SICAP, se numără un contract de circa un milion de lei cu Romsilva în 2020 pentru furnizarea unei autobasculante dotate cu benă ș macara, în leasing, un contract de 1,1 milioane cu Romgaz, altul de aproape 3 milioane lei cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din MAI, altul de 2,1 milioane lei cu Inspectoratul General pentru Imigrări (MAI) sau 1,3 milioane lei cu SPP.

G4Media a scris încă de săptămâna trecută că Automobile Bavaria SRL, firma lui Michael Schimdt, despre care însuși președintele Klaus Iohannis a admis că are o relație de prietenie, a câștigat din 2015 și până acum, prin licitații publice, 45 de contracte, în valoare totală 404 milioane de lei, aproximativ 83 de milioane de euro, după cum rezultă din datele disponibile pe site-ul SICAP.

Astfel, Bavaria Automobile și MHS Truck&Bus au strâns împreună contracte de 148 de milioane de euro cu instituții publice după ce Klaus Iohannis a devenit Președintele Românie.

Licitația prin care Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind ”cu dedicație” atât de sindicatele din poliție, cât și de publicațiile de profil auto.

Potrivit Europa Liberă, înainte să ajungă Klaus Iohannis președinte, Automobile Bavaria nu era foarte interesată de licitațiile publice. În perioada 2007-2008, societatea a câștigat doar cinci contracte, cu o valoare cumulată de sub 4 milioane de euro.

De la New York, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt nu a contat în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de automobile BMW şi a subliniat că, dacă sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, există suficiente autorităţi competente să facă verificări.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button