Politică

Mega-taxa RCA pe care Guvernul PSD+PNL o pregătește după alegeri. Lovitură dură pentru români

Tăvălugul scumpirilor stabilite de Guvernul PSD+PNL ar putea continua într-un mod agresiv. În ultimii ani, prețurile polițelor RCA s-au triplat și se poate și mai rău de atât, în special pentru șoferii din regiunea București-Ilfov.

Aplicarea efectivă a legii ar urma să se facă după alegeri, deci din 2025. Mai exact, șoferii din București și Ilfov ar urma să plătească mai mult pentru asigurările RCA, față de cei din restul țării. Practic, modul de calcul al tarifelor de referință s-ar putea schimba, după expirarea actualei plafonări a prețurilor pentru asigurările auto RCA.

20% din totalul mașinilor din România se află în București-Ilfov, adică în jur de 1,5 milioane. Astfel, s-a constatat că în București-Ilfov sunt cele mai multe accidente și daune, comparativ cu restul țării.

Bucureștenii și ilfovenii trebuie să plătească și mai mulți bani

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a angajat o firmă independentă pentru a calcula prețurile de referință a polițelor auto obligatorii. Această firmă urmează să facă mai multe schimbări la formula de calcul a asigurărilor.

Mai mult decât atât, prețurile ar putea să difere și-n funcție de puterea mașinii, nu doar în funcție de motor. În prezent, un șofer cu motorizare 2.0 plătește mai mult decât un proprietar cu autoturism cu motorizare 1.0. Așadar, prețurile ar putea crește și mai mult, doar pentru că o mașină are mai mulți cai putere decât alta.Anul trecut, Nicu Marcu, șeful ASF, câștiga 75.000 de lei net pe lună, adică aproximativ 15.000 de euro. El primea 16 salarii pe an. De asemenea, adjuncții încasează venituri similare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button