Medic infecționist: Cei care se vaccinează se pot infecta în continuare cu Covid-19, dar vor face forme mai ușoare

Distribuie acest articol!

Tot mai mulți medici încep să confirme faptul că vaccinul împotriva SARS-Cov-2 nu reprezintă o garanție că nu ne vom infecta, ci, mai degrabă, că nu vom face o formă severă a bolii. Obiectivul acestui vaccin este acela de a-i proteja pe cei vulnerabili, a explicat, recent, medicul infecționist Adrian Marinescu, notează Rostonline.ro.

Dr. Marinescu afirma la sfârșitul lunii aprilie că „vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili”, ipoteză ce a fost confirmată sâmbătă seara și de către dr. Monica Pop.

Medicul Monica Pop a comparat coronavirusul cu gripa, astfel că, deși există vaccin împotriva gripei, boala încă există. „Vaccinul nu oprește nici boala și nici răspândirea ei. Orice vaccinat se poate contamina, doar că riscul e ceva mai mic, dar orice vaccinat poate fi infectat.

Vaccinul ajută ca persoana care face boala să facă o formă mai ușoară, deși înțeleg că sunt și unii de decedați. Dar în niciun caz nu oprește răspândirea ei (…). Eu sunt o pro-vaccinistă, dar acest vaccin e încă un vaccin experimental până în 2022 sau 2023”, a explicat aceasta.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: