SocialȘtirile 60m.RO

Medic ATI, semnal de alarmă către Ministerul Sănătății: Aparatura este suprasolicitară, incendiile se pot repeta în cascadă

Dr. Radu Țincu, medic specialist ATI, trage un semnal de alarmă referitor la incidentul de duminică seara de la Institutul Marius Nasta: aparatura folosită în secțiile speciale COVID este suprasolicitată. Dacă Ministerul Sănătății nu va adapta politica sanitară, incidentele de acest fel se vor repeta în cascadă.

„Cred că trebuie să privim cu îngrijorare astfel de evenimente pentru că până la urmă ele reprezintă o realitate. Faptul că Institutul Marius Nasta a lucrat la un foc continuu timp de 1 an de zile… aparatele medicale nu pot funcționa în mod continuu. Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze anumite politici preventive, iar una din politicile preventive care va trebui implementată pentru spitalele de linie 1, care au folosit aceste aparate la foc cotninuu timp de 1 an de zile, se referă la relocarea aparaturii medicale, adică aducerea unor aparate din alte spitale care nu le-au folosit cu aceeași intensitate și trimiterea acestor aparate către firmele de mentenanță, care să se asigure că ele funcționează în parametrii normali”, a declarat dr. Țincu la Antena 3.

Totodată, specialistul a atras atenția că de data aceata nu mai putem vorbi despre infrastructura veche, unitatea unde a avut loc indicidentul este nouă.

Acest incendiu a apărut în unitatea exterioară, este o unitate nouă, nu putem discuta despre o infrastructură veche. Însă discutăm de o utilizare în exces a acestor aparate medicale. Va trebui să adaptăm politica sanitară acestei crize sanitare de proporții, determinată de COVID-19”. Astfel de incidente se vor repeta în cascadă, dacă nu vor fi implementate măsuri specifice pentru aparatura medicală, a subliniat specialistul.

Back to top button