Politică

Marius Lulea(AUR): piața de energie trebuie reglementată urgent, să declarăm Stare de Urgență sau România va falimenta

Marius Lulea, antreprenor și vicepreședinte al AUR, atrage atenția asupra gravelor probleme apărute în economie datorită liberalizării pieței de energie.

„Situația devine deja una catastrofală. România este o țară bogată dar cu cetățeni săraci ce nu își permit să concureze cu europenii în ceea ce privește prețurile la energie.

Nemții și francezii au salarii și de 10 ori mai ridicate decât românii. Ei își permit să cumpere energia electrică românească la prețuri cu mult mai mari.

Această piață liberă lasă ocazia intermediarilor să speculeze resursele țării.

România nu putea face liberalizare iar dictatele venite dinspre unele state europene ce vizează resursele noastre nu trebuie luate în considerare”.

Marius Lulea insistă spre o soluție radicală și să nu mai pierdem timpul cu încercări:

„În ultimii patru ani am avut cele mai proaste guvernări. Acești oameni conduc țara pe încercate și se duc dintr-o problemă în altă problemă. Dar costurile acestor încercări eșuate sunt catastrofale și plătite de către români.

Nu există astăzi decât o singură soluție și trebuie luată repede: declararea stării de urgență și reglementarea pieței de energie, așa cum era ea înainte. Orice zi pierdută înseamnă scufundarea românilor în sărăcie și duce statul român spre faliment.

Astăzi se printează bani sau se fac împrumuturi mari pentru a garanta profiturile celor din energie. Nu este posibil ca înainte de reglementare să își permită prețuri mici și de a doua zi să spună că totul este de patru ori mai scump. Vorbim despre monopol și speculă”.

Vicepreședintele AUR vorbește și despre falimentul statului român :

„Am intrat în vria inflației. Statul are cheltuieli prea mari iar acum au acordat și compensări extrem de mari companiilor din energie, motiv pentru care bugetul de stat are deficite istorice.

Deja statul nu își mai îndeplinește rostul. El nu oferă servicii, el doar consumă distrugând mediul privat”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button