Marius Lulea(AUR): Florin Cîțu este un PENAL! A împrumutat România cu peste 25 de miliarde de euro în anul 2020

Distribuie acest articol!

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, trage un semnal de alarmă în legătură cu împrumuturile halucinante efectuate de fostul ministru de Finanțe și actual premier al României, Florin Cîțu, sume ce au depășit cifra de 25 de miliarde de euro numai în 2020. Datoria publică a României se apropie vertiginos de 60% din PIB, lucru extrem de periculos pentru un stat, ceea ce poate duce la faliment și intrarea în incapacitate de plată.

„Florin Cîțu este un PENAL. Nu pentru că a condus beat sau drogat în SUA ci pentru că a împrumutat România cu peste 25 de miliarde de euro în anul 2020 și tot se împrumută. Vorbim de bani care nu știm unde se duc, căci în 2020 nivelul investițiilor a fost minim, stăteam prin case că era pandemie. Eu suspectez că se fură mult și că procuratura nu își face treaba. Nu este admisibil ca să se împrumute cineva cu o asemenea sumă de bani în numele nostru. Probabil că Florin Cîțu consideră că nu trebuie să mai dăm banii, așa cum a făcut el în SUA. Aceste împrumuturi se fac prin niște intermediari, ei le spun firme de consultanță. La asemenea sume împrumutate cel puțin 25 de milioane de euro, oficial, nu șpaga dată probabil ca să luăm împrumutul, se duc către niște firme. Voi cere Ministerului Finanțelor să facă publice firmele care au asigurat aceste servicii. Suspectez nereguli mari și iau în considerare formularea unei plângeri penale.”, a declarat Marius Lulea pentru 60m.ro.

Marius Lulea: Sunt ferm convins că Florin Cîțu a premeditat și acționat cu rea credință

„Creditorii de asemenea să nu considere că cineva se poate împrumuta în numele nostru. Actul este unul ilegal, va trebuie să verificăm aceste împrumuturi și dacă ele conțin elemente neconforme, ilegale, cei vinovați să plătească, nu să plătească românii. Deși legislație protectivă există, starea de urgență permite multe lucruri, adică în spatele ei se ascund nereguli.”, a ma spus vicepreședintele AUR.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: