Știrile 60m.RO

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR:” Lovitură de stat în plină desfășurare! Nicio reacție din partea CCR”

România este sub asediul ilegal și neconstituțional al coaliției mafiote PNL-PSD. Au trecut mai bine de două zile de când judecătorii Curții Constituționale refuză să răspundă la sesizarea depusă de noi prin care cerem, în deplină legitimitate, să se exprime asupra neconstituționalității privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Este prima dată în istoria democrației fragile din România când un asemenea lucru se întâmplă. Practic, PNL și PSD au decis să se alieze și să pună monopol pe țară.

Refuzul CCR de a se pronunța vine, deși Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să admită excepția de neconstituționalitate cu privire la ordonanța comasării, la sesizarea partidelor din opoziție. Astfel, judecătorii CCR ar fi trebuit să se pronunțe deja cu privire la acest aspect.

Modificarea legislației electorale, comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, dar și devansarea alegerilor prezidențiale nu reprezintă decât o lovitură de stat în plină desfășurare, pe care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă reușesc să o pună în aplicare cu ajutorul judecătorilor CCR, dar și a Avocatului Poporului, Renate Weber, care a refuzat vădit să conteste ordonanța, deși au fost solicitări insistente atât din partea partidelor parlamentare, cât și din partea societății civile.

Între timp, în Parlament se pregătește o nouă bombă: majorarea mandatelor baronilor locali, proiect inițiat de UDMR, în speranța că după aceste alegeri Kelemen Hunor va reveni la guvernare și va putea să pună mâna din nou pe banii publici.

Nu ne opriți! Vom contesta prin toate mijloacele necesare, legale, această comasare și vom combate lovitura de stat care se desfășoară în defavoarea românilor! Ciucă, Ciolacu, degeaba încercați să puneți monopol pe țară! Românii vă vor taxa la vot!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button