Marius Lulea: PIB-ul mare este praf în ochii românilor cu salarii mici

Distribuie acest articol!

,,Cei care ne conduc nu înțeleg un lucru: creșterea PIB-ului nu ne ajută cu nimic dacă nu se reflectă și în creșterea bunăstării românilor”, susține vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

PSD vine din nou cu fumigene și promite o creştere a salariului minim cu maxim 200 de lei. PIB-ul României este praf în ochi pentru români deoarece aceste sume mari nu se regăsesc și în buzunarul cetățeanului.

,,Mai mult decât atât, PIB-ul mare și salariile mici scoate în evidență sumele mari de bani pierdute de România prin corporații sau sub alte forme, în timp ce cetățenii participă la această valoare dar nu beneficiază de ea.

Tocmai de aceea PIB-ul este doar praf în ochi, dacă românii cumpără mai puțină pâine. Efectul unei creșteri trebuie să fie creșterea salariului minim dar cu scăderea impozitării, adică nu să încărcăm antreprenorii.

De asemenea sistemul unitar de impozitare nu mai reflectă realitatea economică. Cei cu venituri mici trebuie să aibă mai mulți bani la dispoziție pentru supraviețuire iar statul trebuie să își îndeplinească rolul de distribuire în societate a bunăstării.”, a declarat Marius Lulea.

AUR: Salariul minim de 2400 de lei net

,,Excepția de impozitare de pe zona construcțiilor trebuie să fie regula aplicată, adică salariul net minim să depășescă 2.400 de lei.

PSD vine cu o fumigenă, creșterea salariului brut cu vreo 200 de lei, dar acest lucru înseamnă ca venitul net să crească cu puțin peste 100 de lei, adică până la vreo 1.600 de lei. Terminați-o cu mizeria asta și nu o mai spuneți precum o laudă în condițiile în care fiecare familie are nevoie de 2 x 2.400 lei ca să supraviețuiască.

Când discutăm de impactul bugetar, care se manifestă doar la angajații prin sistemul bugetar, să mai umblăm puțin la salariile mari, cele nesimțite de mii și zeci de mii de euro. Apoi din acești bani se cumpără bunuri, servicii, se plătesc taxe, impozite… Practic banii se recuperează de stat într-o proporție mai mare de 50%, generând pe de altă parte și creștere economică.

Aceasta este măsura susținută de AUR, cu indexarea periodică cu valoarea inflației.”, a mai spus liliderul AUR, Marius Lulea.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: