Economieimportant

Marius Lulea: Facturile la gaz și la curent reprezintă hoția supremă ce completează cedarea Petrom către o companie de garsonieră

Lulea Marius Dorin, liderul partidului AUR, afirmă că partidele PSD, PNL, USR vor să asigure subvenții la aproape jumătate dintre români și pentru a nu reduce profiturile gigantice ale companiilor din energie.

,,Eu sunt de acord cu subvenția ca formă de ajutor a românilor, dar nu pentru a se acoperi costurile cu profituri gigantice ale unor companii din energie ce au monopol. Timp de 30 de ani piața a fost reglementată și nu am auzit vreo companie să țipe că falimentează sau că pleacă din România.

Nu, au rămas la miere, dar nu le-a ajuns mierea, vor tot borcanul. De ce să nu crească prețurile din moment ce o pot face, căci statul român este împânzit de politicieni care trădează ieftin. În energie este monopol: 10% din companii domină 90% din piață.

Dar aceste subvenții tot de noi românii sunt plătite și în loc să dăm bani la pensii, alocații, drumuri, rețele de apă și canalizare, vom da banii românilor pe profiturile unor companii străine ce vor extrage banii din România” a scris Lulea pe pagina sa de Facebook.

,,Facturile la gaz și la curent reprezintă hoția supremă ce completează cedarea Petrom către o companie de garsonieră. În acest fel lunar vom cotiza la bunăstarea celor care au distrus economia și statul român și îl vor slab. Este o taxă dată pe privat de români către un grup infracțional internațional ce se pretinde salvatorul României.

De fiecare dată când alimentăm la benzinărie, când gătim sau încălzim casa, când aprindem televizorul, să ne aducem aminte că acolo se află petrolul, gazul și curentul electric din pământul românesc, dar banii se vor scurge în afara României, iar noi vom rămâne datori. Sunt mecanisme banale prin care suntem sărăciți, prin care lunar se iau banii românilor.”, afirmă vicepreședintele AUR.

Marius Lulea: Estimez că anual vom pierde în exterior aproximativ 5 miliarde de euro, bani ce ar putea rămâne aici. Nu vă faceți griji, nu vor declara profituri așa mari, vor aduce facturi pe cheltuieli administrative și salopete de 2.500 de lei.

,,Nu este ironic că ai unități de producție proprii, dar nu vinzi direct ci prin intermediari? Nu știați că aceste companii doar facturează, nu produc, nu transportă, doar distribuie? Mă scuzați, nici nu facturează ele, au externalizat acest serviciu, e mai ieftin” a mai adăugat Marius Lulea.

Back to top button