Politică

Marius Lulea (AUR): Trebuie opriți! Codul Administrativ prevede pensii speciale pentru primari

PSD și PNL distrug România prin intermediul Codului Administrativ adoptat în mandatul premierului PSD, Viorica Dăncilă. Atribuțiile Agenției Naționale a Funcționarilor Publici au fost reduse, iar rigorile examenului la nivel național, pentru accederea pe funcții publice, nu se aplică în instituțiile administrațiilor locale. Această prevedere a permis tuturor lipitorilor de afișe din PSD și PNL să ajungă în funcții publice deși nu au competențele necesare în domeniu. Ei sunt cei care parazitează statul și ne țin blocați în această mocirlă neoiliesciană.

Pensiile speciale acordate primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, reprezintă un al jaf național pus la cale de PSD și PNL, pentru a-și fideliza activul de partid. Astfel, acești mici baroneți primesc pensii speciale lunare, în plus față de cele normale, care se calculează ca procent din indemnizația brută, primită atunci când sunt în funcții, ceea ce duce la sume colosale cheltuite lunar. Peste 4 milioane de români trăiesc cu o pensie de mizerie, în timp ce oamenii PSD și PNL trăiesc cu pensii de lux garantate de statul condus de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Aleșii locali, începând din 1992 încoace, primesc o pensie specială calculată astfel: 0,4% din salariul lunar brut (aproape dublu decât netul) înmulțit cu numărul de luni petrecute în funcție. Limita maximă pentru acest calcul este de 3 mandate, adică 12 ani de mandat.

Codul Administrativ mai prevede că deciziile în consiliile locale, privind concesionarea sau închirierea patrimoniului local, pot fi luate doar cu jumătate din voturile consilierilor, nu cu două treimi, cum este în prezent. Astfel, scoaterea unor terenuri din patrimoniul unei localități sau înființarea unor companii municipale (cum e cazul la București, unde firmele înființate de Gabriela Firea au reușit să facă o pagubă de miliarde) sunt extrem de ușor de obținut.

Majoritatea primarilor din mediul rural și-au însușit bunurile din domeniu public, astfel au devenit în ultimii ani adevărați latifundiari, dispuși să plătească sute de mii de euro pentru câteva sute de voturi pentru a se menține la putere. Ceea ce am văzut la alegerile din 9 iunie confirmă această fraudă electorală masivă. Fără reorganizare administrativ-teritorială România va rămâne blocată în această mocirlă, unde baronii dictează și jefuiesc țara după bunul plac.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button