ISTORIE

Marius Lulea (AUR): Rusia a însemnat pentru România numai distrugere și crime

Pe 28 iunie 1940, armata rusă a invadat România, ocupând Basarabia. A urmat o perioadă de crime împotriva tuturor celor care au susținut unirea cu România sau care au reprezentat administrația românească.

Pe 26 iunie, Rusia lui Stalin a lansat primul ultimatum, acesta nefiind prezentat public. Pe 27 iunie a fost dat al doilea ultimatum, pentru ca pe 28 iunie invazia să înceapă. Inițial, Consiliul de Coroană a respins ultimatumul primit.

Nicolae Iorga a susținut deschis că rezistența va aduce mai multe beneficii țării. Însă, sub presiunea regelui Carol al II-lea, în cele din urmă, majoritatea a decis retragerea, șase persoane opunându-se ferm. România a fost prinsă nepregătită din cauza unei clase politice corupte.

Nu trebuie să uităm niciodată că dinspre est nimic bun nu a venit pentru țară, Rusia a însemnat pentru România numai distrugere și crime.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button