Marius Lulea (AUR): România se află în aceeași situație în care s-a aflat și Grecia atunci când a intrat în faliment
Legătura dintre suveranitate , creșterea taxelor și impozitelor, limitarea plăților cash, creșterea dobânzilor bancare și a comisioanelor și creșterea datoriei externe. Haideți să vă spun despre ce este vorba cu așa a zis-a reformă fiscală și cu eliminarea sau restrângerea plăților cash.
În ultimii 10 ani partidele politicecare au condus România și-au făcut de cap: datoria noastră externă depășește la momentul de față 160 de miliarde de euro, mai mult de jumătate reprezentând datorie publică.
Asta înseamnă că în mandatele lui Klaus Iohannis, cu aceste guverne PSD PNL, România s-a datorat întru-un mod de excesiv. Ce vedem noi astăzi este practic faptul că România se află în aceeași situație în care s-a aflat și Grecia atunci când a intrat în faliment.
Sigur că statele propriu-zis pot printa bani, nu pot nu intră în faliment, însă falimentează cetățenii și companiile.
Astăzi creditorii își doresc banii înapoi. Atunci când te îndatorezi într-un mod excesiv pentru ca de acele datorii să beneficieze o clientelă politică, adică o minoritate, se ajunge în această situație în care îți pierzi suveranitatea.
Pierderea suveranității în cazul de față înseamnă că tot ceea ce înseamnă sistem de colectare a taxelor și impozitelor precum și modul în care circulă banii în economie se află la momentul de față în mâna creditorilor străini.
Aceștia trebuie să își recupereze banii și profită de faptul că aceste guverne incompetente nu sunt în stare să gestioneze bunul mers al Țării. Restrângerea banilor cash, creșterea dobânzilor sau a comisioanelor practicate despre despre bănci, precum și creșterea taxelor și impozitelor pentru români și pentru firmele Românești reprezintă o doar o parte din măsurile care urmează a fi luate de creditorii externi.
Beneficiarii acestor datorii sunt oamenii din interiorul partidelor politice, cei care și-au dat privilegii, pensii speciale și care s-au abonat la banul public prin contracte sau corupție.