PoliticăPrima Pagină

Marius Lulea: AUR are soluții la criza economică! Partidele sistemului au adus țara sub o formă de ocupație

Consumați carne de pui românesc, cam aceasta este concluzia unor întâlniri purtate în aceste zile și care au drept scop cunoașterea pentru guvernarea din 2024.La momentul de față peste 70% din carnea de porc consumată provine din import. Sunt mai multe motive, unul este lanțul de distribuție gândit de alte state astfel încât să scoată banii din România. Trebuie să luăm măsuri urgente să asigurăm creșterea producției.

O altă problemă semnalată este aceea că importăm porcușorii, aproape pe toți. Este nevoie să avem unități proprii de reproducere, există o lege făcută dar Florin Cîțu refuză să o bugeteze și fortând astfel fermierii să importe. Nu mai vorbesc despre faptul că prețurile de import sunt mari și nu ai ce face. Există ferme de porci în mijlocul unor focare de pestă. În fermă, deși nu există pestă, porcii nu pot fi transportați la abator datorită unor legi tâmpite. Soluții ar fi: trebuie declarată stare de urgență strict pe acest lucru și să se creeze coridoare sanitare prin care să se transporte porcii la abator, până nu se mănâncă între ei. Se poate face acest lucru dar fie nimeni de la guvernare nu s-a gândit, fie o blochează cu rea intenție.

Pentru procesare(mezeluri) peste 80% din carne este congelată și vine din import și la prețuri foarte mici. Și aici există explicații, una din ele este că nu dispunem de unități de refrigerare și ar trebui să finanțăm înființarea lor. La carne de pui se stă mai bine. Avem un excedent de 15%, dar acesta este afectat și de importuri(aproximativ 20% din necesar). Importurile, deși nu sunt necesare, afectează piața locală și prețurile producătorilor naționali. Consumați carne de pui.

La carne de vită se stă relativ bine, dar acest lucru pentru că românii nu consumă carne de vită, ar fi necesară o promovare în acest sens deoarece potențialul de creștere eficientă este mare.O problemă mare este la oi, acolo unde în perioada de vară, când sunt 2 din 3 mari sărbători la musulmani, Uniunea Europeană dorește să ne interzică exportul de animale vii.

Europarlamentarii români se comportă și ei ca niște slugi și în loc să nu permită acest lucru, vin în România să explice că așa e bine, ca oierii să rămână cu turmele nevândute. Românii nu prea consumă carne de oaie și trebuie să avem aceste exporturi. Nu se poate exporta carcasă deoarece arabii iau oile din târguri, vor să le taie și să prepare după propriile obiceiuri.

Nu mai vorbim despre faptul este nevoie de o îmbunătățire genetică a oilor pentru a fi o carcasare eficientă, căci la produsele actuale nu am ieși deloc bine.De legume și fructe nu avem ce să mai spunem: se importă la greu. Statul trebuie să asigure centre de colectare regionala, dar nu face acest lucru. Cerere există, dar cum România este condusă de slugi, nu se face colectare organizată.

Am avut o lege ce obliga cumva supermaketurile să se organizeze aici, dar Florin Cîțu a scos legea, aici fiind o presiune fraco-germană. Slugile se execută, nu comentează. Vom repune acea lege în drepturi cum avem ocazia. Ce vreau să spun: bani sunt, specialiști sunt, soluții sunt, pur și simplu partidele lucrează împotriva noastră, suntem sub o formă de ocupație. Cele de mai sus în 2-3 ani se pot rezolva.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button