Politică

Marius Budăi: „Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că demisia sa, cerută în scandalul „azilelor groazei”, „nu contează”. Oficialul subliniază, în schimb, că ceea ce are de făcut este să se concentreze pe rezolvarea problemelor.

Reporter: Cum răspundeți la cererea de demisie?

Marius Budăi: Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea, contează foarte mult ce o să facem de acum încolo. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă și politică să facă altcineva. Putem pune o grămadă de întrebări: De ce? De ce? De ce? Haideți să facem, să schimbăm lucruri și să preîntâmpinăm aceste întâmplări nefericite. Reporter: V-ați gândit vreo secundă să vă dați demisia? Ați simțit în vreun moment că ați fi putut face mai mult?

Marius Budăi: Mulțumesc frumos pentru întrebare.

Fostul premier liberal Theodor Stolojan a spus ieri la Digi24 că ministrul Familiei, Gabriela Firea, și ministrul Muncii, Marius Budăi, ar trebui să demisioneze după scandalul „azilelor groazei”. El spune că în prima ședință a PNL îi va cere președintelui partidului, Nicolae Ciucă, să pună această problemă în coaliția de guvernare. Întrebat cine ar trebui să-și asume răspunderea politică pentru căminele în care vârstnicii erau bătuți și înfometați, Stolojan a spus, la Digi24: „Nu domnu Ciolacu, pentru că abia l-am instalat în funcție. Dar există miniștri care sunt de mult timp în funcție – ministrul Muncii, ministrul Familiei. Ce înseamnă ministrul Familiei? Bătrânii nu fac parte din familie?”, a spus Stolojan. Întrebat dacă Budăi și Firea ar trebui demiși, fostul premier a răspuns: „Nu cred că ar trebui dați afară, ar trebui ca dânșii să înțeleagă că nu se pot da în lături de la ce s-a întâmplat”.

Întrebat dacă Budăi și Firea ar trebui demiși, fostul premier a răspuns: „Nu cred că ar trebui dați afară, ar trebui ca dânșii să înțeleagă că nu se pot da în lături de la ce s-a întâmplat”. „În cadrul partidului meu voi cere acest lucru, pentru că nu eu particip la ședințele coaliției”, a mai spus Stolojan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button