Știrile 60m.RO

Marea Britanie a aprobat un vaccin COVID

Vaccinul Pfizer-BioNTech a trecut testele de siguranță și eficacitate – dar oamenii de știință au încă multe întrebări cu privire la modul în care acest vaccin și alte vaccinuri vor funcționa pe măsură ce sunt utilizate de către milioane de oameni.

Cu o viteză izbitoare, Regatul Unit a devenit prima țară care a aprobat un vaccin COVID-19 și care a fost testat într-un amplu studiu clinic. 

La 2 decembrie, autoritățile de reglementare din Marea Britanie au acordat autorizații de utilizare de urgență pentru un vaccin de la firmele de medicamente Pfizer și BioNTech , la doar șapte luni de la începerea studiilor clinice. 

Muncitorii britanici din prima linie medicală, precum și personalul de la domiciliu și rezidenții, ar putea primi primele doze săptămâna viitoare.

China și Rusia aprobaseră deja vaccinurile, dar înainte de a finaliza runda finală de teste la oameni. Autoritățile de reglementare din Statele Unite și Europa sunt așteptate să ia deciziile în următoarele săptămâni.

sursa: nature.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button