Politică

Marcel Ciolacu, spune că judecătorii care nu respectă Constituția nu trebuie sancționați. PSD a votat pentru cedarea suveranității

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, răspunde ambiguu pe tema celui mai mare act de trădare națională votat în Parlamentul României. În opinia lui Ciolacu, judecătorii care nu respectă Constituția României nu trebuie sancționați, asfel actul suprem în stat devine facultativ, iar România o colonie în fața puterilor suzerane.

Întrebat, luni seară, la România TV, ce părere are despre amendamentul adoptat în Senat, la Legile Justiţiei, potrivit căruia judecătorii şi procurorii care nu respectă deciziile CCR scapă de sancţiuni, daca aplică dreptul european, Marcel Ciolacu a explicat că lucrurile nu stau tocmai aşa şi că, din punctul său de vedere, procurorii şi judecătorii nu ar trebui să fie sancţionaţi disciplinar.

”Din punctul meu de vedere asupra procurorilor şi judecătorilor nu ar trebui să existe sancţiuni disciplinare. Judecătorul trebuie să aibă o independenţă clară. Ar trebui să şi răspundă în cazul unei greşeli. Este o cu totul altă abordare. Dacă dorim o justiţie independentă, nu m-aţi auzit niciodată comentând o decizie a unui judecător, procuror sau a Curţii Constituţionale. Este exclus acest lucru şi orice politician trebuie să îşi asume acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button