Social

Managerul Spitalului Municipal Câmpina a vrut să cumpere ultimul model de iPhone 14, dar a anulat licitația după ce presa s-a interesat de subiect

Ultimul model de iPhone 14, lansat în urmă cu doar o lună, costa peste 5.000 de lei, conform informațiilor de pe site-ul de achiziții publice SICAP.ai.

Conducerea Spitalului Municipal din Câmpina a făcut un pas înapoi după ce presa a scris că a achiziționat ultimul model de iPhone 14, care a costat peste 5.000 de lei.

Banii proveneau din donații de la oamenil pentru tratamentul pacienților și plata facturilor.

Luni dimineață, managerul s-a răzgândit și a anulat achiziția. El a declarat reporterului Digi24 Carla Tănasie că a decis să anuleze achiziția telefonului care costă peste 1.000 de euro.

Imaginile filmate la spitalul din Cîmpina arată situația dificilă în care se află unitatea. Acolo se fac lucrări de reabilitare, iar unitatea sanitară are de achitat facturi mari la energia electrică. Pe site-ul spitalului sunt făcute publice conturi unde pot fi făcute donații, ele fiind postate din vremea pandemiei.

 Spitalul a plătit din donații inclusiv testele pentru angajații unității sanitare. Viceprimarul din Câmpina a declarat că această achiziție nu era oportună.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat la Digi24 că achiziția e „imorală și arată lipsa de respect și de viziune managerială, dar și egoism” din partea managerului. Potrivit lui Barbu, spitalul are foarte multe lipsuri, iar cu banii respectivi se puteau cumpăra 2 – 3 telefoane pentru medicii de gardă sau cei care comunică pentru telemedicină sau transferul pacienților.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button