PoliticăRepublica Moldova

Maia Sandu se pregătește să își schimbe premierul: Gavriliță a fost un dezastru total

Următorul prim-ministru al Republicii Moldova ar putea fi actualul consilier al președintei Maia Sandu, Dorin Recean, potrivit unor surse apropiate PAS. Acesta îi va lua locul actualei șefe a Guvernului, Natalia Gavrilița. Președinția nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile.

Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a șefei statului, Sorina Ștefârță, a declarat că instituția prezidențială nu comentează zvonurile potrivit cărora Dorin Recean i-ar putea lua locul Nataliei Gavrilița, în timpul apropiat, transmite Știri.md.

La începutul lunii februarie, Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a acestuia.

Numirea acestuia în funcția de consilier prezidențial a provocat mai multe critici. Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, susținea că decizia respectivă „va dezamăgi foarte multă lume”. „Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe”, a menționat Plîngău.

Și fostul deputat al Platformei DA Alexandru Slusari a criticat numirea lui Dorin Recean. „Se apropie primăvara și culoarea verde prinde tot mai mult contur în Moldova pe fundalul galben. Țara face încă un PAS înapoi spre PLDM marca 2013-2014. Al vostru… Dorin Recean devine secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Toți dușmanii Moldovei vor fi trăsniți cu capul de asfalt. Vine un specialist care cunoaște cum și cui trebuie de dat indicațiile la telefon. Se bucură toți FILATeliștii din țară. Vin vremuri bune și расслабление totală pentru ei”, a scris Slusari, pe Facebook.

„Eu cred că numirea lui Dorin Recean este o știre proastă pentru oligarhii fugari și pentru schemele lor de pe loc, care mai mocnesc, să o recunoaștem. Nu toți veți fi de acord cu mine acum, dar sper timpul să arate că am avut dreptate”, a scris Alaiba într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dorin Recean a fost ministru de Interne în perioada 2012-2014, când Guvernul era condus de Vlad Filat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button