Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Maia Sandu, candidat la alegerile prezidențiale de la Chișinău: „Nu merg în această campanie electorală ca un candidat anti-rus, dar ca un candidat anti-corupție”

„Nu merg în această campanie electorală ca un candidat anti-rus, dar ca un candidat anti-corupție și pentru oamenii sinceri”. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, scrie InfoPrut. 

În context, sursa a menționat că vrea să-i reprezinte și să lucreze pentru oamenii onești din Republica Moldova.

Mai mult, fiind întrebată de ce nu a întreprins o vizită de lucru la Moscova în calitatea sa de premier, dar a reușit în acea scurtă perioadă să plece la București, la Kiev și la Washington, Maia Sandu a subliniat că acest lucru nu a depins de ea.

„Au fost invitații și o înțelegere că voi fi la Moscova la 8 octombrie 2019. Însă, cu câteva zile înainte, ambasadorul Rusiei l-a sunat pe ministrul de Externe Nicu Popescu și i-a spus că nu pot să mă primească pe 8 octombrie 2019, dar vor stabili ulterior o altă dată. Mai apoi am întrebat care va fi această dată, dar așa și nu am mai primit un răspuns”, a precizat liderul PAS.

Precizăm că pe data de 12 noiembrie 2019, Guvernul condus de premierul Maia Sandu a fost demis cu votul comun al celor 63 de deputați din partea fracțiunilor PSRM și PDM.

Back to top button