Politică

MAE: Se deschid trei puncte de frontieră cu Ucraina

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a anunţat, miercuri, că la următoarea şedinţă de Guvern va fi aprobat memorandumul privind înfiinţarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovăţ – Diakivtsi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk şi Ulma – Rusca. Prin acest acord, se extinde funcţionarea acestor puncte de trecere a frontierei şi la traficul greu. Încercăm să facilităm un tranzit superior la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, a spus ministrul Aurescu.

Premierul Nicolae Ciucă l-a întrebat pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, o hotărâre prin care se mărea numărul de puncte de trecere a frontierei şi dacă există un termen pentru acest demers. 

Bogdan Aurescu a anunţat că există deja toate avizele pe memorandumul care propune încheierea unui acord prin schimb de note verbale cu Ucraina în vederea modificării unui acord anterior, din 2012, privind înfiinţarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovăţ – Diakivtsi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk şi Ulma – Rusca.

”Prin urmare, la proxima şedinţă de guvern vom putea aproba acest memorandum, ceea ce presupune că încheierea acordului se va putea realiza în perioada imediat următoare”, a spus ministrul de Externe. 

Premierul Ciucă a arătat că se continuă cu acel punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova peste podul de pontoane care, de asemenea, urmează să intre în procesul de avizare şi aprobare.

”Practic, prin acest acord, care modifică acordul din 2012, noi extindem funcţionarea acestor puncte de trecere a frontierei şi la traficul greu. Încercăm să facilităm un tranzit superior la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Şi aţi amintit, de asemenea, de punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova de la podul respectiv”, a mai declarat Bogdan Aurescu. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button