Știrile 60m.RO

Macron reafirmă că ar putea fi necesare „operaţiuni la sol” în Ucraina

Operaţiuni la sol în Ucraina de către Occident ar putea fi necesare „la un moment dat”, a reafirmat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă seara de Le Parisien, relatează AFP.

„Poate că la un moment dat – nu doresc, nu voi lua iniţiativa – vor fi necesare operaţiuni la sol, oricare ar fi acestea, pentru a contracara forţele ruse”, a declarat preşedintele Macron în acest interviu realizat vineri, la revenirea sa de la Berlin unde s-a întâlnit cu liderii german şi polonez.

„Puterea Franţei este că o putem face”, a adăugat el.

În capitala Germaniei, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz şi cu premierul polonez Donald Tusk într-o demonstraţie de unitate între cele trei ţări.

Declaraţiile repetate ale preşedintelui Emmanuel Macron, care refuză să excludă trimiterea de trupe terestre în Ucraina, au provocat tulburări în rândul aliaţilor Parisului, în primul rând Germania, şi au stârnit dezaprobarea aproape unanimă a opoziţiei din Franţa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button