Politică

Lui Ciolacu i-a plăcut cartea și de-aia a stat mai mulți ani decât alții în școală; fals și impostură

Despre câte unul care tot rămânea repetent și-l uita Dumnezeu în școală sau în facultate se zicea că „i-a plăcut cartea și de-aia a stat mai mult în școală, a făcut liceul în șase ani” sau „a stat șapte ani în facultate”. Noul premier al României se încadrează și el în această categorie având în vedere că a terminat studiile pe la 37 de ani și nici cu munca nu prea ar fi avut deaface potrivit cv-ului oficial.

Cât despre studiile premierului Marcel Ciolacu mai sunt multe de spus. Contrar celor afirmate în presă, cum că Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice București a primit autorizație de funcționare provizorie conform Legii învățământului nr 88/1993, din mai 1995, prin HG nr. 568 din 28.07.1995, observăm că respectivul act normativ a intrat în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial nr. 185 din 16.08.1995, adică în nici un caz nu ar fi acționat retroactiv din mai 1995.

Marcel Ciolacu a terminat studiile de 4 ani, adică la zi în Bucuresti, deși lucra în Buzău, în iulie 1995, ceea ce înseamnă că a făcut cei 4 ani pentru el, studiile neîndeplinind condițiile legale pentru a fi recunoscute.
Dacă ar fi participat la examenele de licență în 1995 sau 1996, la alte instituții deja acreditate în iulie 1995, atunci diploma obținută ar fi indeplinit condițiile de legalitate pentru a fi recunoscută, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În consecință studiile juridice ale premierului Ciolacu, făcute la zi în București, timp de 4 ani (1991-1995) neacreditate până la finalizarea lor în iulie 1995, nu pot fi recunoscute și nici nu-i confereau dreptul de a susține licența decât strict în 1995 sau 1996 la alte instituții deja acreditate în iulie 1995 (art. 7 pct b, din HG 568/1995). Acest lucru nu s-a întamplat, prin urmare, studiile în sine nu puteau fi recunoscute, nu s-au finalizat prin obținerea unei Diplome de licență sau similare și nici nu-i confereau dreptul de a susține examenul de licență în 2004, după 9 ani, dar tot la Universitatea Ecologică București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button