Ludovic Orban va ataca la CCR dublarea alocațiilor

Distribuie acest articol!

Vineri, premierul Ludovic Orban a declarat că ia în calcul să atace la Curtea Constituțională a României decizia votată de Parlament de a dubla alocațiile copiilor.

 “Suntem în analiză și rîspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: suntem un guvern responsabil. Tot ceeea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legatură cu realitatea economică din România, noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, noi cheltuieli pentru buget și care riscă să arunce România în haos. Nu este normal”, a declarat premierul.

Ludovi Orban le-a transmis parlamentarilor un avertisment că va  “îndrepta orice masură care nu este susetenabilă din punct de vedere economic”.

“Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului. Nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare. Și așa România este într-o situație mai dificilă pentru că am moștenit un deficit și grave dezechilibre financiare și expunerea noastră la criză este mult mai mare”.”, le-a mai transmis Orban parlamentarilor, notează ziare.com.

Parlamentul a respins miercuri amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, propusă de Guvern.

Ludovic Orban acuză Parlamentul că pune piedici Guvernului, care are pregătit un plan de relansare economică.

“Nu putem să punem în practică acest pachet atâta timp cât o majoritate parlamentară condusă de PSD ne generează noi și noi poveri. (…) Vom îndrepta orice măsură care nu este susenabilăbdin punct de vedere economic”, a mai precizat Orban.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: