Politică

Lucian Bode a împrumutat 100.000 de euro de la un consilier județean din Sălaj, pe a cărui fiică a angajat-o consilier la trei săptămâni după ce a ajuns ministrul Transporturilor

Lucian Bode a împrumutat, anul trecut, 100.000 de euro de la un consilier județean din Sălaj, pe a cărui fiică a angajat-o consilier personal în 2019, la trei săptămâni după ce a ajuns ministrul Transporturilor. Bode, între timp devenit ministru de Interne, a declarat pentru G4Media că între angajarea tinerei și împrumutul făcut la tatăl acesteia nu există vreo legătură. Informația inițială a fost comunicată la B1 TV, de moderatorii emisiunii ”Bună, România!”.

Conform declarației de avere completate în iunie 2022, Lucian Bode avea mai multe împrumuturi la BRD, în valoare totală de aproximativ 80.000 de euro (unele au avut scadența în 2022), și un împrumut de 100.000 de euro la o persoană fizică al cărui nume nu l-a menționat, luat în 2022 și scadent în 2023. Conform documentului, Bode și soția nu dețin terenuri, au o casă și un apartament, o mașină și depozite de 30.000 de euro. Veniturile acestora sunt salariul de ministru al lui Bode și cel de educatoare, al soției.

Numele lui Lucian Bode apare în declarația de avere a lui Dumitru Blaga, consilier județean în Sălaj, și acționar majoritar în societatea Simex SA, care promovează exportul de mobilă în spațiul ex-URSS: ”Exportăm mobilă în toate republicile din ex-URSS unde nu degeaba se spune că fiecare copil sovietic a fost «conceput» într-un pat cu eticheta «Made in Romania»”. Blaga are zeci de terenuri, case și depozite bancare. Declarația poate fi consultată aici. 

Blaga a notat că l-a împrumutat pe Bode cu 100.000 de euro, fapt confirmat pentru G4Media de ministrul de Interne. În CV-ul fiicei consilierului, Adnana Georgiana Blaga este menționat faptul că a devenit consilier personal al ministrului Transporturilor la 27 noiembrie 2019, adică la fix trei săptămâni după ce Bode s-a instalat în funcția de ministru. Adnana Georgiana Blaga a mai fost numită și în consiliile de administrație ale Palatului CFR și Societății Naţionale de Radiocomunicaţii și este și ea acționară în firma Simex SA.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button