Lovitura care l-a luat prin surprinde pe premierul Cîțu. Voiculescu a semnat ordinul care poate băga jumătate din țară în carantină

Distribuie acest articol!

Lovitură pentru premierul Florin Cîțu. Ministerul Sănătății, sub conducerea lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan, a elaborat un ordin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Potrivit documentului publicat deja în Monitorul Oficial, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Noul ordin introduce calcularea unui punctaj pe baza acestor criterii astfel că un punctaj mare înseamnă că situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate fi impusă carantină. Potrivit noilor reguli, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

content-image
content-image
content-image

Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: