Politică

Locatarul de la Cotroceni ”a luat foc”: Iohannis se simte ofensat de acuzațiile de corupție care i se aduc în scandalul BMW

Locatarul de la Cotroceni, Werner Iohannis, a luat foc când a fost întrebat de contractul cu dedicație pentru BMW și relația sa de prietenie cu sponsorul său Michael Horst Schmidt. Iohannis și-a adus premierul personal și jumătate din guvernul României la festivalul Haferland organizat de familia Schmidt, fapt ce a trezit suspiciuni privind afaceri de mare corupție.

”Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat, cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media. Însă pot să vă spun un lucru foarte clar, dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri”, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la achiziţia de automobile marca BMW de către Poliţia Română. 

Iohannis a spus că se aşteaptă ca autorităţile să facă verificări. 

”Mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trasă într-o chestiune care poate fi verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar, dacă există suspiciuni, atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a declarat Iohannis. 

Potrivit G4Media, licitaţia prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind ”cu dedicaţie” atât de sindicatele din poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto.  

Contractul are o valoare de 98 de milioane de lei fără TVA. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button