Politică

Ligia Deca, dedicație pentru Klaus Iohannis în proiectul legii educației: Îi legalizează rezervarea postului de profesor titular la Colegiul Brukenthal din Sibiu

Președintele României, demnitate ocupată în acest moment de Klaus Iohannis, apare în proiectul legii educației, publicat azi de ministra Ligia Deca, fostă consilier de stat la Cotroceni. Proiectul îl include și pe Președintele României în lista demnitarilor sau a celor care ocupă funcții de specialitate în diverse instituții, printre cei care își pot păstra un post de profesor titular, pe perioada exercitării mandatului/funcției.

În proiectul precedent, cel pus în dezbatere de Sorin Cîmpeanu, Președintele României nu apărea menționat. La fel, în actuala lege a Educației, nr 1/2011, numele funcției „Președintele României” nu există.

Din 2014, de când a fost ales Președintele României, Klaus Iohannis ține rezervat un post de profesor titular de fizică, la Colegiul Național „Samuel Von Brukenthal”, de pe care s-a suspendat încă din 1997, când a devenit primar al Sibiului. În actuala Lege a Educației nu există prevederea care să îi permită Președintelui României să țină acest post rezervat. Aceasta apare însă în proiectul scris de Ligia Deca.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. makydoanka imputzitha!!! neam dejapitze, acestimakidoni!!! se iau intre ei verisorii primari! celemaiscarboasefiintedepepamantsuntmachidonii, urmatzi de tigoina!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button