Știrile 60m.RO

Ligia Deca: Dacă nu ne vom întoarce cu toții la clasă săptămâna viitoare va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de cursuri și a examenelor naționale

Ministra Educației a spus vineri că în cazul în care profesorii nu se întorc la clasă de săptămâna viitoare, “va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de cursuri și a examenelor naționale”.

Ligia Deca: “Dacă nu ne vom întoarce cu toții la clasă săptămâna viitoare va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de cursuri și a examenelor naționale. În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla (n.red profesorii nu se întorc la catedra) nu ne dorim asta dar asta va fi situația, va trebui să ne gândim la prelungiri de perioade de închidere a situațiilor școlare reprogramări are examenelor naționale. 

Având în vedere importanța ca toți elevii să-și poată susține examenele de final de gimnaziu sau de liceu, rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții. Avem 183 de mii de elevi în clasa a 8-a și peste 140.000 de elevii in clasa a 12-a. Pentru aceste sute de mii de elevi avem nevoie să ne reîntoarcem la școală.

Numărul de școli care au încheiat situația pentru clasa a 12-a urmează sa fie centralizat. Depinde foarte mult de momentul în care reușim sa revenim în clase. Depind și examenele naționale și o eventuală prelugire a cursurilor. Pentru celelelate clase vom încerca să găsim soluții pentru a nu intra foarte mult în vară. Vom încerca să recuperăm la începutul anului următor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button