Politică

Lider AUR cere Primăriei Sibiu și Prefecturii acces liber la Târgul de Crăciun

O fotografie cu trei copii care stau lângă gardurile de delimitare a spațiului unde este amenajat Târgul de Crăciun din Sibiu a fost trimisă primarului Sibiului, Astrid Fodor, și prefectului de Sibiu, Mircea Crețu, cu rugămintea să se revină asupra deciziei de restricționare a accesului la târg de certificatul Covid și să lase liber accesul liber tuturor vizitatorilor.

Cererea a fost transmisă de sibianca Raluca Amariei, vicepreședinte AUR, după ce a asistat la momentele în care cei trei copii nu ar fi putut să intre în târg din cauza faptului că părinții erau nevaccinați. Ea invocă în solicitare și faptul că în mai multe orașe mari din țară, precum Brașovul și Craiova, accesul la târgurile de Crăciun nu este condiționat de vaccinarea anti-Covid.

”Am fost martora unor momente care m-au mâhnit mult. Copiii din imaginea alăturată nu puteau intra în Târgul de Crăciun de la Sibiu pentru că părinții lor nu aveau certificatul verde. M-am oferit să merg cu ei, însă copiii, mici fiind, de 4, 6 și 7 ani, au refuzat să plece de lângă părinți.Având în vedere următoarele aspecte: târgul este amenajat in aer liber; incidența infectării cu Covid a scăzut în ultimele săptămâni atât in Sibiu cât și în țară; contribuabilii la bugetul municipiului nu sunt diferențiați în funcție de certificatul verde, alte târguri de Crăciun din țară ( Brașov, Craiova, Alba Iuia, s.a) au accesul liber; este amplasat caruselul destinat exclusiv copiilor; crăciunul este in primul rând o sărbatoare, o bucurie a copiilor…Vă rugăm să lăsați accesul liber tuturor persoanelor care vor să viziteze Târgul de Crăciun de la Sibiu”, a susținut Raluca Amariei în scrisoarea adresată conducerii Primăriei și Prefecturii Sibiu.

Recent, autoritățile sibiene au autorizat organizarea de concerte în Piața Mare a Sibiului de Revelion 2022, eveniment la care accesul va fi liber, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu.

Județul Sibiu a raportat duminică o rată de incidență Covid de 1,08 cazuri la mia de locuitori și prima zi după valul IV în care nu au fost cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore în județ și nici decese raportate din rândul bolnavilor infectați cu virusul SARS CoV2.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button