Politică

Liberalii, caz de targă: Ciucă vrea la prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senaatului României, a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale, din partea Partidului Naţional Liberal deși este departe de a fi printre favoriții la acest post, în mai toate sondajele fiind pe locul patru.

Ciucă spusese încă din discursul inaugural de la şedinţa PNL de la Sinaia că PNL trebuie să fie partidul care să dea viitorul președinte al României.

Liberalii s-au reunit la Sinaia, în ședința Biroului Politic Național. Ei urmează să decidă dacă merg pe liste comune cu PSD sau pe liste separate, la cele patru rânduri de alegeri din anul 2024.

Fost premier al României, Ciucă este artizanul coaliției de guvernare cu PSD. El este general în retragere și a intrat în politică direct de pe postul de ministru al Apărării.

La BPN PNL de la Sinaia, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus:

„Vor fi consultați toți șefii de filiale, precum și foștii președinți ai PNL și președinții consililor județene și ai municipiilor reședință de județ.

Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României.

Suntem aici să stabilim strategia și direcția. Avem nevoie ca, pe baza acestor valori, să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor, avem clar nevoie de o strategie și un plan.

Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii, în conformitate cu ce am asumat ca partid.

Fiecare dintre miniștrii noștri pot fi analizați. Dar avem cea mai bună echipă de miniștri care s-a angajat să facă treaba. Nu e deloc simplu.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button