Știrile 60m.RO

Kremlinul respinge ”pentru moment” planul de pace al Chinei în Ucraina

Kremlinul consideră că planul propus săptămâna trecută de China în vederea unei soluţionări a conflictului din Ucraina ”merită atenţie”, dar că ”pentru moment” nu se întrunesc condiţiile unei soluţii ”paşnice”, relatează AFP.

”Noi analizăm planul prietenilor noştri chinezi cu mare atenţie (…). Este un proces îndelungat. Pentru moment, nu vedem premisele ca acest caz să ia o cale paşnică”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Operaţiunea militară specială (în Ucraina) continuă”, a anunţat Peskov.Două persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite la Hmelniţki, în vestul Ucrainei, într-un atac rus cu peste zece drone de luptă – de fabricaţie iraniană -, în noaptea de duminică spre luni, au anunţat autorităţile.Una dintre victime era un salvator, ucis în timpul serviciului, a anunţat într-o postare pe Telegram primarul din Hmelniţki, Oleksandr Simcişîn.

El a anunţat că ”imobile au fost avariate” în acest atacuri.Guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghii Gamalii, a anunţat ulterior pe Telegram moartea unui al doilea salvator, care a murit din cauza rănilor, la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button