Știrile 60m.RO

Kremlinul denunţă decizia UE şi G7 de a folosi activele Rusiei pentru reconstrucţia Ucrainei ca fiind „un furt categoric”

Decizia Uniunii Europene (UE) şi a liderilor G7 de a permite Ucrainei să folosească activele îngheţate ale Rusiei ar fi ”un furt categoric”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, marţi, denunţând mişcarea ca fiind ”ilegală şi ostentativă” şi care ”necesită un răspuns adecvat”, relatează Reuters.

Dmitri Peskov a subliniat că Rusia nu a fost înştiinţată în legătură cu o astfel de iniţiativă, pe care a calificat-o ca fiind ”ilegală, ostentativă şi care, desigur, va necesita un răspuns adecvat”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că soldaţii ucraineni care s-au predat la oţelăria Azovstal din oraşul-port Mariupol vor fi trataţi ”conform standardelor internaţionale”.

Afirmaţiile oficialului rus au fost făcute în contextul în care ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a declarat pentru patru cotidiane europene că ia în considerarea opţiunea de a confisca activele statului rus cu scopul de a finanţa reconstrucţia Ucrainei, iar propunerile în acest sens sunt deja discutate în cadrul G7 şi în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button