Politică

Klaus Iohannis, pus pe glume, în timp ce mii de profesori sunt în stradă: Vedeți? Până și greva are avantajele ei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, sunt, joi, într-o vizită oficială în municipiul Sibiu.

Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Sibiu pe Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială de câteva zile în România.

Cei doi au fost primiţi la Primăria Sibiu, de către primarul Astrid Fodor, membră a FDGR, formaţiune politică a comunităţii germane din care a făcut parte şi preşedintele Klaus Iohannis înainte de primul mandat. Ulterior, cei doi şefi de stat au avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane, la sediul central al FDGR, aflat în centrul municipiului Sibiu.

La ieşirea din sediul FDGR, cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa. Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr, aflat în imediata apropiere a sediului FDGR.

Întrebată dacă susţine greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică şi este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi preşedinţi.

Cei doi şefi de stat au făcut fotografii cu elevii şi Carmen Iohannis, iar Frank-Walter Steinmeier a salutat-o pe soţia preşedintelui.

În timp ce se pregătea pentru fotografia oficială, președintele a declarat: „Vedeți? Până și greva are avantajele ei”.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi şefi de stat sunt în vizită la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, liceu cu predare în limba germană.

Ulterior, vor face o vizită la Biserica evanghelică fortificată din comuna Cristian, aflată la aproximativ 10 kilometri de municipiul Sibiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button