Politică

Klaus Iohannis l-a decorat pe rusofonul Marian Lupu cu Ordinul Național „Steaua României”

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova și fostul președinte al PDM, Marian Lupu, cu Ordinul Național „Steaua României”.

Șeful statului român a semnat un decret în acest sens, anunțul fiind făcut joi, 8 septembrie, pe site-ul Președinției României.

Pe lângă Marian Lupu, au fost decorați o serie de alți președinți ai unor Instituții Supreme de Audit din state europene.

Aceștia, potrivit Președinției României, au fost decorați „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control”.

Amintim că Marian Lupu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte interimar al R. Moldova, dar și fost președinte al Partidului Democrat, după ce a părăsit rândurile Partidului Comuniștilor. Marian Lupu a fost un opozant al unirii Basarabiei cu România și susținător al politicilor pro Moscova.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button