Politică

Kitschuri marca Emil Boc la statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga. Niciun comunicat oficial din partea Primăriei

Primăria Cluj Napoca a luat-o pe urmele Primăriei Carei cu conducere exclusiv UDMR și nu se mai deranjează să emită comunicate de presă pentru acțiunile de pe domeniul public! Nu doar că s-a permis înlăturarea plăcilor din fața statuilor românilor dar bătaia de joc continuă cu amplasarea unor plăci kitschoase tocmai la Mihai Eminescu și Lucian Blaga, relatează Buletin de Carei.

Încăpățânarea lui Emil Boc de a nu reda demnitatea titanilor culturii române, Mihai Eminescu și Lucian Blaga frizează deja penibilul și denotă că nu el este conducătorul de facto al municipiului Cluj Napoca.

Presa sa aservită anunța azi cu surle și trâmbițe că ,,s-a făcut dreptate,, și că s-au repus plăcile la statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga. Patrioții de carton au depus armele în fața generoaselor subvenții de la primăria păstorită de Boc din Răchițele.

Spre deosebire de statuile românești cedate de Boc celor care nu le apreciază, cele ale comunității maghiare sunt intangibile și bine puse  în evidență. Faceți discriminare  primare Boc? V-ați inspirat de la primarul UDMR din Carei? Nu vă mai place egalitatea în drepturi a românilor cu maghiarii? Am văzut că ați fost pe scenă la zilele maghiarilor și ați fost prezentat ca primar dar fără eșarfa tricoloră. V-ați și maimuțărit vorbind limbi străine  pe care nu le stăpâniți…poate din dorința de a vă arăta slugărnicia în speranța că veți mai câștiga ceva voturi. Nicio șansă. Slugile sunt percepute tot ca slugi de fiecare nație.

Sperăm să se găsească vreun clujean cu pregătire juridică care să facă plângere penală pentru vandalizarea statuilor românilor din Cluj Napoca și să se termine cu asaltul asupra a tot ce e simbol românesc. Legea monumentelor istorice este încă în vigoare și trebuie aplicată!

Felicitări regizorului Emanuel Petran pentru atitudine!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button