Internațional

Kim Jong-un i-a arătat ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, noi drone nord-coreene care seamănă cu cele americane

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a arătat ministrului rus al apărării, Serghei Shoigu, noi drone nord-coreene care seamănă cu cele americane ca aspect, reiese din fotografiile TsNAK.

Cu o zi înainte, Kim Jong-un și Shoigu au vizitat o expoziție cu cele mai recente arme, care este dedicată aniversării a 70 de ani de la sfârșitul ostilităților din Războiul Coreean. Imaginile arată că liderul nord-coreean și ministrul rus au inspectat mostrele prezentate, inclusiv rachete balistice intercontinentale, tancuri și vehicule blindate.

O atenție deosebită a fost atrasă asupra a două mostre de vehicule aeriene fără pilot. Expoziția prezintă fotografii cu acestea în zbor. Aceasta înseamnă că RPDC nu numai că a dezvoltat aceste drone, ci le-a și testat.

După cum a menționat agenția sud-coreeană Yonhap, una dintre drone seamănă cu MQ-9 Reaper de lovitură și recunoaștere americană, iar cealaltă de recunoaștere RQ-4 Global Hawk. Mai mult, acest dispozitiv este atât de asemănător cu Global Hawk disponibil pentru Forțele Aeriene din Coreea de Sud , încât acestea pot fi confundate dacă ambele sunt simultan în aer peste Peninsula Coreeană. Chiar și numerele de pe partea laterală a dronelor arată ca cele puse pe dronele lor de către Forțele Aeriene din Coreea de Sud, notează agenția.

Potrivit Yonhap, există sugestii că Coreea de Nord ar fi folosit informații obținute de la hackeri pentru a crea aceste UAV-uri.

O delegație militară rusă condusă de ministrul Apărării a sosit în Coreea de Nord pentru a participa la sărbătorile care marchează cea de-a 70-a aniversare de la încheierea ostilităților din Războiul Coreean.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button