InternaționalPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Kim Jong Un a dispărut: e mort, în moarte cerebrală, sau foarte bine în vacanță

Kim Jong Un nu a mai fost văzut în public de ceva timp. În presa internațională, după libertăți și interese, se speculează trei posibile scenarii: a murit, se află în stare vegetală ca urmare a unui atac cerebral, este bine și nevătămat, în vacanță.

La începutul lunii aprilie dictatorul a fost supus unei proceduri chirurgicale pentru amplasarea unui stent. Există suspiciuni rezonabile că în timpul intervenției au apărut comolicații iar dictatorul nu și-a mai revenit.

În urma unui război crunt dus după cel de al doilea război mondial Coreea a fost dezbinată cu susținerea a trei mari puteri: China și Rusia pe de o parte, SUA pe de cealaltă. În Nord s-a proliferat până astăzi un regim comunist dur, în timp ce în sud unul democratic.

Presa din Hong-Kong i-a anunțat deja moartea, cea din Japonia a anunțat că se află în stare vegetativă, în timp ce presa de acasă, din Coreea de Nord, relatează că totul este bine.

Conducătorul suprem a lipsit de la evenimentele ce marcau 88 de ani de la înființarea Armatei Populare din Coreea de Nord.

În SUA administrația Trump a afirmat că nu deține informații cu privire la nici una din variante.

Însă China a trimis în Coreea o echipă de experți medicali, fapt care întărește ideea unor riscuri medicale grave.

Un medic chinez a declarat că în timpul unei vizite in mediul rural liderul suprem a strâns cu mâna pieptul. A fost dus apoi pentru intervenție la cel mai apropia spital.

Sistemul medical din Coreea de Sud este unul colapsat. Regimul nu a permis circulația informației și pregătirea specialiștilor. Spitalele nu sunt dotate cu chestii medicale minimale ale lumii moderne. Ar fi ironic să asistăm la moartea liderului chiar datorită lagărului ce l-a creat pentru poporul său.

Informații oficiale nu ar putea veni însă decât din partea presei din nord. Experiența precedentă a arătat că au existat confirmări la doar câteva zile după eveniment, după transferul de putere.

David Maxwell, specialist din Coreea de Nord, afirmă că e posibil ca liderul să fi fost doborât și de coronavirus deoarece avea complicații adiacente, însă regimul nu a raportat nici un singur caz de infectare.

În 1994 bunicul său a murit de un atac de cord. În 2011 tatăl său a murit tot de probleme la inimă. Există precedente periculoase în familie.

Kim Jong Yo ar fi prima opțiune la succesiunea tronului. Estevorba de sora lui de doar 31 de ani.

În anul 2017 Kim și-a ucis fratele în Malaezia.

Atât liderul suprem cât și sora lui și-au petrecut o bună parte din viață în Elveția, deci cunosc foarte bine viața occidentală.

Kim Jong Un are precedente periculoase în familie: diabet, tensiune arterială, boli de inimă, fuma foarte mult și era supraponderal.

În anul 2012 Kim a fost operat de un chist la gleznă, apărut pe fondul greutății ridicate.

În anul 2008 medicii francezi și chinezi l-au ajutat pe tatal sau să își revină după un atac cardiovascular. Trei ani mai târziu avea să moară.

sursa: www.NyPost.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button