Politică

Kelemen Hunor se teme că AUR va ajunge la guvernare. UDMR, gata să se alieze cu globaliștii de la USR

Kelemen Hunor a participat zilele acestea la congresul USR, organizat de către președintele formațiunii, Cătălin Drulă.

„Îţi mulţumesc, Cătălin, m-ai invitat la acest congress acum trei săptămâni. Nici tu, nici eu nu ştiam ce se va întâmpla peste trei săptămâni. Am emoţii, trebuie să recunosc, în faţa voastră şi nu din cauză că n-am mai vorbit în faţa oamenilor, am emoţii că n-am mai fost la un congres al unui partid de opoziţie de foarte mult timp. Dar încerc să mă obişnuiesc cu acest statut şi bine v-am găsit după aterizarea noastră forţată.

„Azi nu o să vorbesc despre supărările, dezamăgirile noastre, nici nu caut explicaţii la cele întâmplate, cu toate că sunt întrebări legitime şi poate să fie din lăcomie, poate să fie din dorinţa de răzbunare, poate să fie din eroare strategică, chiar nu mai contează”, a adăugat liderul UDMR.

„Acum doi ani şi jumătate am plecat împreună la drum, după 9-10 luni ne-am despărţit. Am mai continuat fiindcă eram de bună credinţă, ştiam că trebuie să oferim societăţii profesionalism, seriozitate şi foarte multă muncă şi acum sunt convins că are nevoie ţara de aşa ceva”, a mai precizat Kelemen Hunor.

UDMR și USR se tem de PNL și PSD, dar și de ascensiunea AUR

UDMR a avertizat că este pregătit să lupte împotriva PSD+PNL, dar și a partidului AUR. Hunor se teme că formațiunea lui George Simion va ajunge la guvernare.

„Cei din sală știu, indiferent în ce condiții am colaborat sau ne-am contrat, am știut că demnitatea e acea valoare de care nu ne atingem pentru că doar așa putem merge mai departe. Trebuie să arătăm cu toții că perioada ‘las că merge și așa’ s-a terminat.

Dacă omul vede că cei care cer voturi promit orice iar apoi întorc spatele, sigur ca vom pierde și locul va fi ocupat de cei care propagă ura, cei care caută conflictul și care promit răzbunare. E cea mai mare greșeală să lăsam ca aceștia să câștige teren (referire la AUR – n.red). Va fi responsabilitatea noastră, dar și a PNL și a PSD, să spunem stop extremismului (…)”, a comentat Kelemen Hunor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button