Opinii

Jurnalista Emilia Șercan, atacată în cel mai josnic stil bolșevic după ce a dezvăluit plagiatul lui Ciucă

Cunoscută drept „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan este poate cea mai curajoasă jurnalistă din România. De ani de zile, ea se luptă cu un sistem de doctori de mucava, de analfabeți care și-au luat doctoratul doar semnându-l, pentru că munca de „culegere a datelor”, adică de ciordit informații din alte teze de doctorat au făcut-o și o fac „negrișorii” generalilor cu grade multe, burtă mare și neuroni puțini. Emilia a dat în vileag zeci de falși doctori, indivizi ajunși pe funcții de răspundere în statul român pe baza unui furt. A dezvăluit existența unor întregi rețele mafiote, formate din reprezentanți ai sistemului uselisto-securist care conduce de mai bine de trei decenii România ca pe o satrapie.

Începând cu Ponta și cu țuțării generalului Gabriel „Izmană” Oprea, Emilia Șercan s-a luptat fără teamă cu acest sistem. Nu a dat niciun pas înapoi, nici măcar atunci când a fost amenințată cu  moartea de trepădușii lui. Și tot ea a fost aceea care l-a arătat țării în toată goliciunea lui morală pe generalul Ciucă, un Moș Teacă țanțoș, care a câștigat bătălii la televizor și și-a scris teza de doctorat copiind-o cu nerușinare de la alții. Dezvăluirea i-a umplut de nervi pe atotputernicii sistemului, care, văzând că amenințările cu moartea nu au asupra Emiliei niciun efect, au decis să adopte o tactică specifică bolșevicilor din care se trag: kompromatul.

Citește și: Plagiatorul Ciucă se vede șef peste PNL

Pentru cei care nu cunosc, această practică a fost inventată și brevetată de Lenin, Stalin și urmașii lor, fiind folosită când ei considerau că nu e suficientă lichidarea dușmanilor lor. Un dușman mort, dar integru, era mai periculos decât un dușman viu, dar compromis. În manualul KGB, tehnicilor de kompromat li se dedică întregi capitole, iar practica a continuat să fie folosită și după căderea Uniunii Sovietice. Vă întrebați, de pildă, de ce a fost Trump, în cei patru ani de mandat, leu cu NATO și Uniunea Europeană și mielușel în fața Rusiei? Surse extrem de bine informate din serviciile secrete americane și nu numai au răspunsul: deoarece, cu mulți ani înainte să ajungă locatar la Casa Albă, Trump a fost locatarul unui hotel din Moscova unde s-au desfășurat, sub ochii și pentru desfătarea lui, anumite jocuri erotice, cu niște rusoaice dezinhibate și bine stipendiate de FSB. Scenele acelea au fost filmate, evident pe ascuns, de mereu bine intenționații colegi ai lui Putin, ca să poată fi folosite „la nevoie”. Nu a fost nevoie să fie folosite, pentru că Trump s-a purtat, cum spuneam, ca un sclav umil al liderului de la Kremlin și a executat orbește tot ce acesta a dorit, ba ar fi făcut și mai multe (de pildă ieșirea din NATO și impunerea de taxe mai mari țărilor UE) dacă nu l-ar fi oprit generalii și consilierii săi.

Un astfel de kompromat au încercat și securiștii români în cazul Emiliei Șercan. Niște hackeri misterioși i-au sustras jurnalistei din laptop o serie de fotografii personale și le-au postat pe site-uri pentru adulți, ca lumea să-și imagineze că o jurnalistă care iese din duș e cel puțin actriță porno. Dar nu această puerilă acțiune de „compromitere” mi se pare lucrul cel mai grav. Cel mai grav este că, la săptămâni întregi de când Emilia Șercan a făcut plângere către autorități, cerându-se să ancheteze scurgerea de informații, nimeni nu a mișcat un deget. Nici SRI, nici procuratura, nici Ministerul de Interne. Ca și cum toți ar dormi, precum sinistrul Bode, pe bancheta din spate. De fapt, nu dorm, ci stau cu urechile ciulite și ochii holbați de groază, așteptând să vadă ce-o să mai dezvăluie Emilia Șercan, pe cine va mai expune, în toată găunoșenia lui, ce om de bază al sistemului va mai demasca ea drept impostor.

Și toată tăcerea asta complice a statului mafiot pornește de la tăcerea unui singur om: Klaus Iohannis. Ca profesor, cel puțin, deci din spirit de solidaritate, președintele veșnic absent ar fi trebuit să ia poziție față de ticăloșiile la care sistemul o supune pe profesoara Emilia Șercan. Dar tare mă tem că nu doar generalii și mahării dovediți ca plagiatori de temerara jurnalistă au în dulap scheleți cu care se rușinează, ci și distinsul nostru președinte-jucător de golf se teme ca nu cumva cineva să spună despre el mai mult decât ar trebui românii să afle…

Citește și:

Dosar penal la Parchetul General pentru teza plagiată a premierului Nicolae Ciucă

Suntem ciuca bătăii lui Klaus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button