Politică

Joe Biden: O posibilă incapacitate de plată în Statele Unite amenință întreaga lume cu dificultăți

O posibilă incapacitate de plată în Statele Unite amenință întreaga lume cu dificultăți, a declarat președintele Joe Biden la un eveniment la New York.

„Dacă ne plătim datoria, întreaga lume are probleme”, a spus el.Potrivit șefului statului, actuala criză a fost creată de republicani, întrucât Statele Unite au capacitatea de a-și plăti datoriile. El a subliniat că, în cazul unui default, economia țării va aluneca în recesiune, iar reputația internațională a Washingtonului va avea de suferit foarte mult.

Trezoreria SUA a notificat Congresul încă din ianuarie cu privire la începerea „măsurilor extraordinare” în legătură cu realizarea estimată a plafonului datoriei naționale de 31,381 trilioane de dolari. Casa Albă a cerut Congresului să mărească această cifră fără nicio condiție. La rândul său, Camera Reprezentanților, controlată de opoziția republicană, leagă acest pas de reduceri ale cheltuielilor bugetare.Între timp, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat anterior că, fără o decizie cu privire la datoria națională, guvernul nu va putea continua să își îndeplinească toate obligațiile, probabil până la 1 iunie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button