Știrile 60m.RO

Jaful din pandemie: A fost sesizat Tribunalul Militar pentru nereguli în campania de vaccinare

Noi acuzații pentru tunurile din pandemie legate de achiziția de vaccinuri. Problemele pentru decidenții din pandemie continuă. După anunțul investigației Direcției Naționale Anticorupție, a fost sesizat și Tribunalul Militar pentru nereguli din campania de vaccinare.

Tribunalul Militar a fost sesizat pentru nereguli din campania de vaccinare, a anunțat Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Acțiunilor Statului (FACIAS).

Problemele decidenților din pandemie continuă. După ce DNA a făcut publică acțiunea prin care investighează achizițiile de vaccinuri, în urma sesizărilor FACIAS, acțiunile penale continuă. Recent, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Acțiunilor Statului (FACIAS) a anunțat că a depus recent o plângere penală la Tribunalul Militar București, semnalând probleme grave în campania de vaccinare.

FACIAS susține că în timpul campaniei de vaccinare, cetățenii nu au fost suficient informați despre posibilele reacții adverse ale vaccinurilor. Prin acest mod de acțiune, consideră FACIAS, dreptul pacienților la informație medicală a fost grav încălcat. În plus, se consideră că această lipsă de transparență a afectat încrederea publicului în autorități și în măsurile de sănătate publică. FACIAS subliniază importanța informării corecte și complete a cetățenilor în orice campanie de sănătate publică, în special în cazul unei pandemii. Fundația își exprimă îngrijorarea că aceste deficiențe pot avea repercusiuni pe termen lung asupra sănătății și încrederii publicului.

Plângere penală și pentru achizițiile de măști

Pe lângă problemele din campania de vaccinare, FACIAS a depus și o plângere penală la DNA referitoare la achiziția de măști de protecție, unde a fost și acolo înregistrat un prejudiciu de 28 de milioane de euro. Achiziția de măști, realizată în mai 2020 de Societatea de Administrare a Participațiilor Statului în Energie (SAPE), este văzută de FACIAS ca asimilată faptelor de corupție. Deși statul român a cumpărat aproape 100 de milioane de măști faciale de uz medical din Vietnam, pentru suma de 148.314.000 lei (aprox. 30 milioane USD), au fost valorificate prin vânzare doar în procent de 5%. În total, toată această „afacere” a costat România 148.314.000 lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button