Politică

Jaf din bani publici: De la 5000 de euro, la peste 1 MILION DE EURO chirie, în Alexandria

De la 5000 de euro, la peste 1 MILION DE EURO chirie, în Alexandria. Bani publici. Atât a ajuns să plătească o instituție publică cu o mână de angajați, care în ultimii 8 ani și-a desfășurat activitatea într-un birou de 30 de metri pătrați, pentru închirierea unui sediu. Este vorba de OCPI- oficiul de cadastru, care până mai ieri plătea 50 de euro pe lună pentru sediu, acum plătește peste 11.000 de euro pe lună, pentru un sediu de 50 de ori mai mare, deși angajații, și așa o mână de oameni, sunt fix aceiași. Practic de la 5000 de euro pe 8 ani, cât a plătit chirie până acum, se va ajunge la suma astronomică de 1.100.000 de EURO pe, aceeași perioadă, scrie pagina Alexandria, Teleorman, România 2.0.

CE SUSȚINE Alexandria, Teleorman, România 2.0?

Cum este posibil?

Iata cum au decurs lucrurile,cronologic:

1️⃣Oficiul de cadastru Teleorman a stat in chirie la Inspectoratul de stat in Constructii, intr-un birou de 30 mp, fara probleme in a-si desfasura activitatea aici, de peste 8 ani de zile.

2️⃣In urma cu circa 3 ani, fostul deputat Florescu Adrian devine vice presedinte al CJ Teleorman din partea PNL.

3️⃣In aceeasi perioada, directoarea prin DELEGATIE a acestei institutii devine Anduţa Alexandrina Diaconu,cumnata lui Florescu, pusa in trecut sub invinuire de DNA in dosarul Belina pentru complicitate la abuz in serviciu, si trimisa in judecata, si cercetata si in alt dosar, acuzata ca l-a ajutat pe afaceristul Ioan Niculae sa sustraga de sub sechestru mai multe bunuri imobile.

4️⃣In aceeasi perioada, devine inspector sef judetean, cu caracter temporar, la ISC Teleorman Voicu Nicusor Alexandru, sustinut tot de PNL

5️⃣In urma cu un an, dupa aproape 9 ani in care OCPI ocupa in chirie un birou din cadrul sediului ISC, se transmite de catre ISC ca trebuie sa isi gaseasca alt sediu, ca nu ii mai pot gazdui, ca au nevoie de acel spatiu pentru ca au „volum mare de munca”.❓

6️⃣Se intampla chiar in perioada in care Mara Florica, consilier judetean PNL (subordonat al lui Florescu) cumpara si incepea sa renoveze o cladire de 5 niveluri in centrul Alexandriei.

7️⃣OCPI cere primariei Alexandria si Prefecturi sa le gaseasca sediu, dar, coincidenta, desi e plin in Alexandria de spatii nefolosite, multe goale, inclusiv in zone centrale, nu se gaseste nimic.

8️⃣Asa ca OCPI deruleaza, prin Alexandrina Diaconu, o procedura de atribuire contract unei firme care sa le ofere sediu, se inscriu doua firme, dar una este descalificata, pe motiv de „lipsa documente”, desi in procedura se vede clar ca firma depusese o groaza de documente, si, surpriza sau nu, firma castigatoare este una de agricultura detinuta de consilierul Mara, fix cu cladirea care era amenajata in perioada in care OCPI era anuntata de ISC ca va trebui sa isi caute sediu.

Coincidenta sau nu, din documentele obligati sa le publice pe site , OCPI Teleorman omite fix pagina unde era anuntata firma care se califica, iar conditiile care au stat la atribuirea contractului au fost printre cele mai ciudate, cum ca cladirea sa se afle langa statiile de transport in comun, desi in Alexandria, oras de 2 pe 3 km, nu circula decat un autobuz de doua ori pe zi, si niciunul dintre angajati nu utilizeaza acel autobuz, majoritatea venind pe jos la locul de munca.

Apoi, cifrele vorbesc de la sine, de la 50 de euro pe luna, cat dadea chirie la ISC, pe un birou de 30 de mp, OCPI va da 11.400 de euro pe luna pe o cladire cu demisol, parter, si trei etaje, desfasurata pe 12200mp, inmultind sumele, va plati in loc de 5000 euro pe 8 ani, nu mai putin de 1.100.000 de euro (UN MINILON O SUTE DE MII DE EURO), In vremuri in care se anunta taieri, ca e criza.

Chiar si asa, directoarea cu caracter temporar Diaconu, la procedura de atribuire, a calculat o suma de 700.000 de euro pentru chiria pe 4 ani, in conditiile in care pana acum a platit 2500 de euro pe aceeasi perioada. Adica aproape Un milion si jumatate de euro pe 8 ani.

Asta in conditiile in care Alexandria colcaie de spatii unde o institutie care peste o decada s-a descurcat intr-un birou de 30 metri patrati ar fi gasit cu usurinta spatii de birouri chiar si triple, la preturi decente, nu la sume astronomice, atat la privat, inclusiv la afaceristul Mara, cat si publice (dam exemplu doar fosta cantina a liceului IPTE care este in zona ultracentrala si nefolosita, ori spatiile de birouri utilizate de Primaria Alexandria cat timp a fost in renovare, si acum zac goale, in mai multe zone din Alexandria).

Practic, s-a ajuns ca in urma unei serii ciudate de coincidente ca o institutie publica care pana acum s-a descurcat in chirie in sediul ISC Teleorman sa nu gaseasca de inchiriat in Alexandria decat sediul recent renovat detinut de un afacerist strans legat atat cu Primarul Alexandriei, cat si cu alti factori decizionali, indirect si cu sefa OCPI, intr-o cladire de 50 de ori mai mare decat spatiul in care s-au descurcat pana acum 8 ani de zile, la un pret astronomic chiar si pentru Las Vegas.

Ne intrebam ce spun Ministrul Dezvoltarii, ce spune directorul ISC central, ce spune directoarea ANCPI central, dar, mai ales, ce spun procurorii DNA?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button