Internațional

Italia taie TVA-ul la paste și pâine

Guvernul italian vrea să aloce aproape 14 miliarde de euro unui nou pachet de măsuri menite să atenueze impactul creşterii preţurilor asupra gospodăriilor şi companiilor, informează marţi AFP, citând surse guvernamentale. Noul decret, care prevedere scutirea de TVA a anumitor alimente de bază, va fi adoptat săptămâna viitoare.

Între măsurile avute în vedere se numără scutirea de TVA a anumitor alimente de primă necesitate ca pastele şi pâinea, iar TVA pentru carne şi peşte ar putea scădea de la 10% la 5%, a afirmat luni ministrul adjunct al economiei Laura Castelli.

În faţa creşterii preţurilor la combustibil, guvernul italian urmează de asemenea să prelungească reducerea cu circa 30 eurocenţi a taxelor pe litru de carburant, aflată în vigoare de la începutul lui aprilie.

O parte din ajutoarele prevăzute în viitorul decret vor viza atenuarea efectelor secetei care afectează Italia, cea mai gravă din ultimele şapte decenii, precum şi finanţarea de măsuri sanitare în cadrul pandemiei de coronavirus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button